inhoud boek

De Hoge Venen vormen één van de laatste grote wildernissen van de Lage Landen. Het is tevens het het hoogst gelegen gebied van Nederland en België. Het is er bijna 5 graden kouder, er valt twee keer zoveel regen en op de hoogste plateaus ligt zo'n 70 dagen per jaar sneeuw. In dit gebied heeft Michel de afgelopen tien jaar het landschap gefotografeerd.

Dit boek 'HOGE VENEN, weidse en intieme landschappen' bevat ruim 100 van zijn beste landschapsfoto's hier gemaakt. Hij beschrijft waarom hij als landschapsfotograaf zo gegrepen is door de Hoge Venen. Hij vertelt over zijn persoonlijke visie op landschapsfotografie, zijn inspiratiebronnen en hoe hij te werk gaat. Ter inspiratie geeft hij ook zijn favoriete plekken en onderwerpen per seizoen prijs. Het prachtige voorwoord is geschreven door Theo Bosboom, één van de grote natuurfotografen van deze tijd. Theo schrijft onder meer:

'En nu is daar een prachtig fotoboek! De aankondiging ervan kwam niet als een verrassing. Ik heb Michel de afgelopen jaren enorm zien groeien als fotograaf. Sinds hij heeft besloten om zich uitsluitend te richten op landschappen, zit er meer gevoel in zijn werk, hebben zijn beelden meer zeggingskracht gekregen, lijkt alles op zijn plaats te zijn gevallen.'

Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven en is uitsluitend verkrijgbaar via deze webshop. De vormgeving is van de hand van René Alblas. Het is hoogwaardig gedrukt bij drukkerij EPOS | PRESS, heeft 132 pagina’s, zo'n 100 foto’s en een harde kaft.