over de auteur

Michel Lucas is bioloog en natuurfotograaf. In 2004 kreeg zijn natuurfotografie een impuls, toen hij lid werd van de Vereniging voor Natuurfotografen in Nijmegen. Hij ontdekte daar een andere benadering, die meer uitgaat van het creatieve en artistieke, in plaats van het zo groot mogelijk in beeld brengen van planten en dieren.

Sinds 2009 legt hij zich toe op landschappen. Deze bieden hem de meeste uitdaging en bevrediging. Vanuit zijn woonplaats Nijmegen trekt hij er op uit om bij het mooiste licht zijn foto’s te maken. Hij doet dit vooral in de Overasseltse en Hatertse Vennen (bij Nijmegen) en de Hoge Venen (in België). Hij streeft naar verdiepende beelden en kiest daarom voor een jarenlange verbintenis met deze twee gebieden.

In zijn werk stelt hij compositie en sfeer centraal. Geen overdreven kleuren of extreme contrasten, maar ‘fluisterende’ beelden met uitgebalanceerde composities.

Michel draagt graag zijn kennis en enthousiasme over. Hij verzorgt daarom workshops landschapsfotografie in samenwerking met Landschap vzw (een Belgische natuur-organisatie) en Nature Talks. Daarnaast geeft hij fotolezingen en publiceert hij in tijdschriften.

www.michel-lucas.com